Solplanet x AeroFix

Strabag: scadere a comenzilor din Romania

Creșterile comenzilor Strabag în China, Slovacia, Ungaria și Austria au fost contrabalansate de deprecierile de pe pieţele din Danemarca, Rusia și România.

În 2016 Strabag a înregistrat un volum de lucrări în valoare de 13,5 miliarde de euro în scădere cu 6% faţă de 2015. Tot o scădere de 6% au înregistrat și veniturile consolidate ale grupului care au ajuns la 12,4 miliarde de euro.

Portofoliul de comenzi al constructorului a crescut în 2016 cu 13% faţă de anul anterior până la un volum total de 14,8 miliarde de euro în 2016. Creșterea se datorează numeroaselor proiecte majore de construcţii de clădiri și de infrastructură de transport din Germania.

Constructorul Strabag vrea o creștere de cel puţin 4% a afacerilor în 2017 potrivit cifrelor prognozate în raportul pentru anul trecut al companiei. De asemenea targetul companiei pentru 2017 este o rată a EBIT de cel puţin 3%.

Datele privind performanţa financiară arată o creștere a câștigurilor brute (EBITDA) de 5% până la 855 milioane de euro și o rată a EBITDA în creștere de la 6,2% la 6,9%.  Pierderile din deprecieri și amortizări au scăzut cu 9% pe parcursul anului 2016 până la 430 de milioane de euro ca urmare a vânzării unor utilaje hidraulice.

Numărul de angajaţi ai grupului de construcţii a scăzut cu 2% anul trecut până la peste 71 de mii de angajaţi.

“2016 a fost un an satisfăcător și plin de evenimente pentru noi: Am reușit să achiziţionăm pachetul minoritar al subsidiarei Ed Zublin AG din Stuttgart și restul acţiunilor Raiffeisen Evolution, acum Strabag Real Estate GmbH, Vienna. Ambele aparţin în totalitate grupului Strabag.”, a declarat Thomas Birtel, CEO al Strabag.

La viitoarea Adunare Generală a Acţionarilor Consiliul de Administraţie va propune dividende de 0,95 euro/acţiune, cel mai mare câștig financiar al companiei de la debutul crizei financiare din 2007.

 

 

 

Revista –    Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia aprilie 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus