Oferte locuri de munca top

Strabag renunta la suspendarea santierelor, dar scurteaza programul de lucru

După ce societatea Strabag a anunțat săptămâna trecută că suspendă activitatea pe șantierele din Austria, în următoarele zile aceasta a aplicat pentru lucrul de scurtă durată, în contextul în care schimbările legislative i-au permis această decizie. Programul scurt va fi valabil, deocamdată, pentru o perioadă de trei luni.

Thomas Birtel, CEO Strabag SE: „Cu noul cadru pentru munca de scurtă durată, Guvernul, răspunzând în parte la presiunea publică, a elaborat o soluție care este acceptabilă și rezonabilă pentru toți cei implicați. Sunt foarte fericit că nu trebuie să discutăm despre concedieri la nivel de grup. Am considerat că munca de scurtă durată este de preferat, iar aceste condiții există acum.”

Consiliul de lucrări al Strabag Austria sprijină noile măsuri. „Echipa consiliului de lucrări a fost foarte ușurată prin decizia de a introduce programul de scurtă durată și salută planurile consiliului de administrație de a derula acest program în Austria”, comentează Omar Al-Rawi, președintele sindicatului muncitorilor din Austria.

Noul model de lucru este favorabil din mai multe motive, precum clarifică Roland Taibl, președinte al comitetului întreprinderilor: „programul scurt protejează cele mai multe locuri de muncă, este cel mai eficient mod de a asigura existența continuă a companiei și, în ciuda pierderii inevitabile de venituri, oferă o situație financiară mult mai bună pentru toți colegii noștri decât ajutoarele de șomaj”.

 

 

 

Citiți și:

Viitoare hale de depozitare, cu peste 10.000 mp sc

Dezvoltatori straini continua santierele in lucru

Teren de 9 ha, langa Capitala, pregatit pentru spatii logistice

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/martie 2020

Sus