Oferte locuri de munca top

Strabag, creştere cu 1% a afacerilor la 9 luni

0

Opera Center din Bucureşti – clădire realizată de Strabag

Grupul de construcţii Strabag a înregistrat un volum al lucrărilor de 9,7 miliarde de euro după primele nouă luni din 2014, în creştere cu 1% faţă de aceeaşi perioadă din 2013.

Cea mai activă piaţă pare să fie cea din Germania, raportează compania. Venitul consolidat raportat de Strabag se situează în jurul valorii de 8,8 miliarde de euro în creştere cu 1%. În acelaşi timp veniturile în perioada iulie-septembrie 2014 au scăzut cu 4%, în special din cauza demersului de dezvoltare din segmentul sud-est.

Comenzile primite de companie sunt de asemenea în creştere cu 10% de la 13 miliarde de euro după primele 9 luni din 2013 la peste 15 miliarde de euro la sfârşit de septembrie 2014. Această dezvoltare se datorează în principal proiectelor de construcţii industriale obţinute în Rusia, dar şi proiectelor mari din Chile, Slovacia, România şi Danemarca.

“Aşa cum era de aşteptat încheiem primele nouă luni ale acestui an financiar cu un volum al lucrărilor stabil, cu o creştere anuală de 1%. Registrele noastre sunt solide, avem comenzi de peste 15 miliarde de euro şi vremea a rămas favorabilă pentru construcţii până la sfârşit de noiembrie, facându-mă optimist că putem atinge previziunile asupra grupului pentru aproape 14 miliarde de euro pentru întreg anul. (…) Sperăm că aceste eforturi vor avea un impact pozitiv asupra câştigurilor din 2015.”, a declarat Thomas Birtel, CEO al Strabag SE.

Sus