Oferte locuri de munca top

Strabag: Contractele din Romania contribuie la castigurile in crestere ale grupului

Cele mai mari majorări în termeni absoluți ale cifrei de afaceri a grupului austriac Strabag au fost realizate în primul semestru pe piețele din Germania și Austria, urmate de România, Regatul Unit și Polonia.

Acest lucru a contrastat cu scăderea muncii prestate în Republica Cehă, Danemarca și Suedia.

Totodată, stocul de comenzi ale Strabag a înregistrat anul acesta creșteri semnificative mai ales în Germania, România, Croația, Italia și Polonia. Comenzile din Austria au scăzut cu 5%.

„Pe baza stocului mare de comenzi și a creșterii puternice a producției în prima jumătate a anului, ne creștem prognoza pentru întregul an 2023 la aproximativ 18,6 miliarde euro”, a spus Klemens Haselsteiner, CEO al Strabag SE.

Strabag a realizat o cifră de afaceri de 8.258 milioane euro în prima jumătate a anului 2023, mai mare cu 9% decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut.

Stocul ridicat de comenzi a contribuit pozitiv la creșterea semnificativă a cifrei de afaceri, susținută parțial de mediul inflaționist.

„În timp ce vedem evoluții bune ale proiectelor de infrastructură de transport, există semne de tendință descendentă în unele domenii ale construcțiilor de clădiri, în principal din cauza activităților în scădere în segmentul rezidențial”, afirmă Klemens Haselsteiner.

Strabag a avut un profit net de 76,61 milioane euro în prima jumătate a acestui an, față de 43,76 milioane euro în perioada similară a anului trecut.

75km DN vor fi modernizati cu 170 mil euro

În România, Strabag a avut o profitabilitate redusă

Anul trecut, Strabag SRL a realizat în țara noastră o cifră de afaceri de  919,31 milioane lei și a raportat un profit de 4,96 milioane lei (profitabilitatea fiind de 0,6% – profit net/cifră de afaceri). Numărul mediu de angajați a fost de 1.214.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus