Oferte locuri de munca top

Strabag a absorbit o firma de constructii drumuri

Firmele mari din sectorul construcțiilor continuă procesele de concentrare a activității. După ce Romcim a absorbit o societate de extracție a pietrei ornamentale, ce făcea parte din cadrul aceluiași grup de firme, iată că și Strabag face o mișcare similară.

Asociații societății Strabag SRL București au aprobat fuziunea cu o firmă de construcții de drumuri din județul Timișoara, firmă care deja era parte afiliată grupului de societăți Strabag. Fuziunea a produs efecte de la 1 iulie 2021.

Asociații Strabag SRL București – societățile BAU Holding Beteiligungs GmbH și Strabag BRVZ GmbH din Austria – au decis fuziunea prin absorbție dintre Strabag SRL și Drumco SA, societate absorbită care va fi dizolvată fără a intra în lichidare.

Capitalului social al Strabag SRL a fost majorat, ca rezultat al fuziunii, cu suma de 594.440 lei.

Astfel, ca urmare a fuziunii prin absorbție cu societatea Drumco SRL, valoarea totală a capitalului social al Strabag se va majora la 54.460.130 lei.

Noua structură a capitalului social este:

* Bau Holding Beteiligungs GmbH deține 99,81% din capitalul social,

* Strabag BRVZ GmbH deține 0,19 din capitalul social.

Un număr de 34 de imobile, ce au fost deținute de societatea Drumco SA , au trecut în proprietatea societății Strabag SRL.

Imobilele sunt situate în 9 localități din județul Timiș: Buziaș, Cărpiniș, Coșteiu, Deta, Govojdia, Peciu Nou, Pischia, Românești, Sânnicolau Mare.

Fosta societate Drumco SA Timișoara avea ca obiect principal de activitate codul CAEN 4211 – Lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor. Societatea a avut în anul 2020 un profit net de 1.452.338 lei și o cifră de afaceri de 10.235.594 lei.

Sus