Oferte locuri de munca top

Starea de urgenta va fi prelungita cu o luna

Chiar dacă situația din România nu este așa gravă precum în alte țări, autoritățile consideră că nu este momentul să fie ridicate restricțiile impuse prin starea de urgenta.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat: ”Nu este momentul să ne relaxăm, pentru că nu suntem la vârful epidemiei. La începutul săptămânii viitoare voi emite un nou decret, pentru a prelungi starea de urgență cu încă o lună. Acest lucru este necesar pentru a ține epidemia sub control”.

Starea de urgență a fost decisă la jumătatea lunii martie pentru o perioadă de o lună, dar cu posibilitate de prelungire în funcție de evoluția epidemiei. Evoluția în continuare depinde de felul în care vor fi respectate indicațiile date de autorități.

Totodată, președintele Iohannis a anunțat că în zilele următoare vor sosi în țară circa 2,5 milioane de măști pentru cadrele medicale, 5 milioane de măști pentru forțele de ordine și aproape 8 milioane de măști destinate populației. De asemenea, vor ajune în țară și 500.000 de combinezoane pentru medici și personalul medical.

Președintele Iohannis a anunțat că va avea loc o rectificare bugetară semnificativă: ”Va fi nevoie să se declare a creștere semnificativă a deficitului bugetar, din cauza nevoii de bani mai mulți pentru sănătate și pentru asistența socială. Va fi nevoie să se reevalueze veniturile în scădere și cheltuielile în creștere. Este nevoie de o reevaluare a tuturor cheltuielilor din bani publici”.

 

Sus