Oferte locuri de munca top

Stadiul lucrarilor pe Axa de Sud a Iasului

untitledLucrarile la infrastructura rutiera a din zona de sud a Iasului sunt finalizate in proportie de 80%.
Pe soseaua Nicolina lucrarile sunt finalizate in proportie de peste 90% in timp ce montarea armaturii la pasajul Nicolina este aproape finalizata. In prezent se lucreaza la suprastructura si la izolatie, precum si la structura rutiera si la bretelele pasarelei, unde a fost turnata o mare parte din imbracamintea asfaltica la nivel de strat de uzura, montandu-se si rosturile transversale. Liniile de tramvai si covorul asfaltic sunt si ele aproape de a fi finalizate.
In perioada urmatoare in zona Nicolina vor fi amenajate peroanele pentru transport in comun si se vor pava trotuarele.
La pod urmeaza montarea rosturilor transversale, instalarea de tuburi de protectie pentru utilitati, montarea dalelor prefabricate pe trotuare si consolidarea infrastructurii, potrivit unui comunicat emis de Primarie.
Proiectul “Dezvoltare si reabilitare artera functionala Sud” presupune înlocuirea a 8 kilometri linie simpla de tramvai, reabilitarea retelei stradale pe o suprafata de 66.000 metri patrati, modernizarea trotuarelor pe 30.000 metri patrati si realizarea unei piste de biciclete cu o lungime de patru kilometri.
Valoarea investitiei este de aproape 90 de milioane de lei , investitie cofinantata din fonduri europene. Data de finalizare a lucrarilor este iulie 2015.

Sus