Oferte locuri de munca top

Stadionul Dinamo Bucuresti va intra in licitatie pentru alegerea constructorului

Guvernul a aprobat astăzi indicatorii tehnico-economici pentru proiectul de construire a Stadionului Dinamo București, stadion ce va avea 25.059 de locuri. Valoarea estimată a investiției este de 172 milioane de euro.

După aprobarea indicatorilor va putea fi lansată licitația în vederea alegerii constructorului. Acesta va avea la dispoziția doi ani și o lună ca să construiască stadionul.

Noua arenă va fi dimensionată conform cerințelor aplicabile prin regulamentul de acreditare UEFA pentru nivelul 4, îndeplinind inclusiv cerințele superioare acestui standard.

Terenul de joc, înierbat, va avea dimensiunile 125×85 metri, aici urmând să se desfășoare meciuri de fotbal si rugby.

Suprafața desfășurată totală a arenei va fi de 66.716 mp .

Pe lângă stadion vor fi spații complementare pentru sport: sală box cu trei ringuri, sală haltere, sală judo și lupte, cu un tatami judo și două suprafețe pentru lupte, sală gimnastică, fitness, sală scrimă – corp central.

De asemenea, vor fi vestiare precum și spații cantonament – amplasat în corpul perimetral; cantină și amfiteatru.

Foyerul spațiilor de cazare va adăposti, în același spațiu: desk recepție, sală mic dejun, zona lounge pentru oaspeți, cu bar.

Sunt prevăzute spații pentru spectatori-public general (locuri în tribune, distribuția spectatorilor, facilități sanitare și pentru servire), spații pentru public VIP, spații pentru galeria oaspete, spații pentru echipe și oficiali, spații pentru organizatori și securitate, spații pentru presă, transmisii TV.

Prin proiect se prevede și realizarea unui Heliport, poziționat în spațiul liber rămas între corpul perimetral, imobilul în stare de conservare dinspre Șoseaua Ștefan cel Mare și limita sud-vestică, către Spitalul Clinic de Urgență Floreasca.

Stadionul va avea 309 locuri de parcare.

Valoarea totală a investiției este de 854.573 mii lei, inclusiv TVA, din care valoarea lucrărilor de construcții și montaj este de 619.546 mii lei.

(827.893.000 lei, valoare finanțată de MDLPA prin Programul național de construcții de interes public sau social derulat de Compania Națională de Investiții, și 26.680.000 lei, valoare finanțată de Ministerul Afacerilor Interne, prin Clubul Sportiv Dinamo București).

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/martie 2024

Revista Arena Constructiilor martie 2024

Sus