Oferte locuri de munca top

Sprijin financiar de 3,5 mil. euro pentru muncitorii Mechel

mechelCei 1.000 de muncitori disponibilizati de Mechel Campia Turzii vor beneficia de sprijin financiar din partea European Globalisation Adjustment Fund. Ajutorul urmeaza sa fie aprobat de Parlamentul European.
Cererea pentru produse semi-fabricate din otel realizate de Mechel a cazut pe fondul cresterii importurilor din China. Compania, unul dintre principalii angajatori din judetul Cluj, a fost fortata sa isi reduca capacitatile de productie si sa disponibilizeze angajati.
Valoarea ajutorului pentru muncitorii Mechel va fi de 3,57 milioane euro, pentru servicii de consiliere profesionala, sprijin pentru infiintarea de noi firme si consiliere dupa inceperea activitatii la noul loc de munca.
Parlamentul European urmeaza sa aprobe ajutoare si pentru muncitori disponibilizati din Olanda si Grecia.

European Globalisation Adjustment Fund a fost creat pentru finantarea sprijinirea muncitorilor disponibilizati in urma unor schimbari majore pe piata cauzate de globalizare sau criza financiara. Plafonul fondului va fi intre anii de 2014-2020 de 150 milioane euro.
In cazul in care autoritatile nationale au demarat deja activitati pentru sprijinirea muncitorilor in procesul de cautare a unui nou loc de munca costurile vor fi rambusate de UE dupa ce aplicatiile vor fi aprobate.

Sus