Solplanet x AeroFix

Sprijin european pentru infrastructură acordat Greciei şi Bulgariei

3515008_f1493049Grecia şi Bulgaria vor primi o finanţare de 16,9 milioane de euro pentru refacerea infrastructurii afectate de inundaţii anul trecut.

“Acordăm asistență financiară acelor regiuni din Grecia și Bulgaria ce au fost afectate de dezastrele din iarnă, înregistrând pagube considerabile. Acum putem începe reconstrucția acestor zone, împreună”, a declarat comisarul european pentru Politici regionale, Corina Creţu.

În Grecia au fost înregistrate inundații de proporții în cinci regiuni, în timp ce în Bulgaria a fost vorba de condiții extreme din punct de vedere climateric. Către Grecia vor merge 9,9 milioane de euro în timp ce  Bulgaria primeşte 6,3 milioane, potrivit unui comunicat al reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti.

Banii vor merge mai exact către operaţiuni de reconstrucție de urgenţă. Fondurile vor fi folositepentru restabilirea infrastructurii și serviciilor esențiale din zonele afectate, rambursarea costurilor operațiunilor de salvare și urgență, precum și pentru acoperirea parțială a costurilor legate de operațiunile de curățare.

Fondul european pentru solidaritate beneficiază de o alocare de 541,2 milioane de euro în 2015, la care se adaugă sumele necheltuite din anul precedent, volumul total de fonduri disponibile fiind de 895 milioane de euro.

Sus