Oferte locuri de munca top

Spitalul Regional Brasov, la stadiul de studiu de prefezabilitate 

Studiul de prefezabilitate pentru Spitalul Regional Brașov a ajuns la varianta finală. Acesta urmează să fie prezentat în următoarea perioadă Consiliului local și Ministerului Sănătății.

Ultimele discuții pe această temă au avut loc ieri între primarul George Scripcaru, grupul de lucru pentru construcția Spitalului Regional Brașov, reprezentanții BERD și consultantul din cadrul proiectului.

Primarul George Scripcaru a declarat: „Am discutat detalii de specialitate și am corelat anumite aspecte care ni se par importante și pe care dorim să le regăsim în acest studiu. Este important să stabilim foarte clar costurile totale, pe construcție, infrastructură și dotare, iar de aici lucrurile se împart în două.

 Infrastructura reprezintă practic jumătate din costuri, pe care le va suporta municipalitatea, iar cealaltă jumătate este dotarea cu aparatură, unde vom lucra împreună cu Ministerul Sănătății pe componenta de finanțare.

Consultantul a preluat toate aceste chestiuni și urmează să ajungă la o variantă finală a studiului de prefezabilitate în aproximativ o săptămână.

La mijlocul lunii iunie vom avea documentul final, care va fi predat către municipalitate. În partea a doua a lunii iunie vom prezenta acest document și ministrului Sănătății, cu care am discutat inclusiv săptămâna trecută. Este o etapă importantă în acest proiect și o condiție necesară pentru a porni elaborarea studiului de fezabilitate, în baza acordului de asistență financiară cu BERD.

Suntem într-o fază foarte bună ca etapă de parcurs, iar chestiunile discutate astăzi sunt importante pentru definirea a ceea ce e necesar, pe domenii, funcțiuni și specialități, în baza Ordinului Ministrului Sănătății, raportat la necesitățile unui număr total de peste un milion de persoane, dacă luăm în calcul doar populația județelor Brașov, Covasna și Harghita“.

Această documentație pregătitoare este ”punctul de plecare al contractului de consultanță pe care BERD îl are cu Municipiul Brașov și al studiului de fezabilitate, care se va concentra mai mult pe detalii, pentru a permite pregătirea proiectului”, a explicat Nasser Massoud, director general al firmei britanice Concept Realisation, consultantul care a câștigat licitația pentru studiul de prefezabilitate. Potrivit acestuia, draftul a plecat de la structura recomandată prin Ordinul de Ministru nr. 1394/01.11.2018 (prin care se stabilesc specialităţile şi numărul de paturi pentru viitorul Spital Clinic Regional) și a ținut cont de toate sugestiile din partea administrației locale, medicilor, mediului universitar și tuturor părților implicate în proiect, dar și de modele deja funcționale în străinătate sau în țară (spitalul de la Cluj), peste care s-au suprapus statistici medicale și demografice specifice Brașovului și regiunii ce urmează a fi deservită de acest spital. „Astfel a rezultat un model foarte adaptat situației specifice de la Brașov și din zonă, foarte adaptat nevoii de servicii medicale de aici, un model de referință, care va fi detaliat de studiul de fezabilitate, în etapele ulterioare“, a adăugat Nasser Massoud.

Varianta finală a studiului va fi gata până la data de 14 iunie, iar după ce va fi prezentată Consiliului local și Ministerului Sănătății, va începe etapa a doua. Aceasta va consta în ”contractarea consultantului în cadrul asistenței oferite de BERD prin fondul IPPF (Facilitatea pentru Pregătirea Proiectelor de Infrastructură), pentru pregătirea documenației de implementare efectivă a proiectului“, a declarat Raluca Bădău, principal banker BERD.

Conform Ordinului de Ministru nr. 1394/01.11.2018, Spitalul Regional va avea 849 de paturi de spitalizare continuă şi 60 de paturi de spitalizare de zi pentru 31 de specialităţi. Acestea sunt: Neurologie cu unitate de accidente vasculare cerebrale acute, Neurochirurgie, Oftalmologie, ORL, Chirurghie orală şi maxilo-facială, Pneumologie, Cardiologie cu unitate de supraveghere şi tratament avansat al pacienţilor cardiaci critici, Chirurgie toracică, Chirurgie cardiovasculară, Gastroenterologie, Nefrologie, Urologie cu transplant renal, Chirurgie generală, Ortopedie-traumatologie, Chirurgie plastică, Microchirurgie reconstructivă, Arşi, Chirurgie vasculară, Dermatovenerologie, Medicină internă, Endocrinologie, Diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice, Alergologie şi imunologie clinică, Hematologie, Psihiatrie acuţi, Terapie intensivă, Chirurgie pediatrică, Pediatrie, Terapie intensivă pediatrie, Obstretică-ginecologie, Neonatologie, Oncologie medicală.

Contractul de consultanță BERD pentru construcția Spitalului Regional Brașov a fost semnat în 19 februarie 2019.

 

 

Citiți și:

Creste pretul apartamentelor in noile proiecte

Viitoare fabrica de productie de 100 mil euro

Cum merg vanzarile intr-un proiect cu 100 de apartamente din Capitala

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/ iunie 2019

Sus