Oferte locuri de munca top

Spitalul Militar Carol I din Constanta, intre Senat, Camera Deputatilor si Presedintie

Proiectul de construire a unui spital militar regional în Constanța este afectat de probleme legislative. Aceasta întrucât proiectul de lege privind construirea Spitalului Militar Regional Carol I, adoptat atât de către Senat cât și de Camera Deputaților, a fost declarat neconstituțional.

Președintele Klaus Iohannis a sesizat în luna iunie a acestui an Curtea Constituțională în legătură cu legea în cauză.

Recent, Curtea Constituțională a admis obiecția de neconstituționalitate a Legii privind aprobarea obiectivului de investiții Spitalul Militar Regional „Carol I”.

În motivarea sesizării, Președintele României susținea că Parlamentul nu a ținut cont de principiul separării puterilor în stat, luând decizii într-un domeniu ce ține de competența autorităților administrației publice centrale sau locale.

Mai mult, pe parcursul legislativ, nu a fost transmisă Guvernului solicitarea de a elabora fișa financiară. Nici în expunerea de motive nu a fost detaliat impactul financiar al soluțiilor legislative preconizate și nu a fost indicată sursa de finanțare. Potrivit Constituției, nicio cheltuială bugetară nu poate fi aprobată fără stabilirea sursei de finanțare.

Spitalului Militar Regional „Carol I” era prevăzut să fie realizat pe raza municipiului Constanța.

Unitatea era prevăzută să asigure suport medical structurilor din sistemul național de apărare. Aceasta ar fi avut o componentă de specialitate de tip general pentru îngrijiri secundare și i-ar fi fost arondate județele Constanța, Tulcea, lalomița, Brăila, Galați și Călărași.

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/octombrie 2020

 

Sus