Solplanet x AeroFix

Spitalul de Neuropsihiatrie din Timişoara va fi reamplasat

sala proceduri fizioSpitalul de Neuropsihiatrie din Timişoara va fi reamplasat în comuna Giroc de lângă oraş pe locul cazarmei din comună.

Noul spaţiu are o suprafaţă de 5500 mp şi două corpuri de clădire cu parter respectiv parter şi etaj. În proiectul de relocare sunt incluse lucrări de construcţii respectiv rezistență (fundații, suprastructura de rezistență) și arhitectura (închideri exterioare, compartimentări, finisaje).

La acestea se adaugă izolații termice și hidrofuge şi instalații sanitare, HVAC, electrice, PSI, alimentare cu gaze naturale, telecomunicații, potrivit studiului de fezabilitate aprobat de Consilierii Judeţeni.

Valoarea investiţiei se ridică la 15,6 milioane de lei echivalentul a 3,5 milioane de euro din care lucrările de construcţii valorează peste 12 milioane de lei. Durata de realizare a investiţiei a fost estimată la 24 de luni iar plata va fi efectuată annual,  conform indicatorilor tehnico-economici aprobaţi. Finanţarea provine din surse proprii Consiliului Judeţean Timiş.

În perioada următoare reprezentanţii judeţeni vor lansa procedura de achiziţie publică.

Noul spital se va numi în continuare “Clinica de Psihiatrie SCJU „Pius Brînzeu” Timișoara – Secțiile I și II”.

Sus