Solplanet x AeroFix

Spitalul Clinic ”Parhon” din Iasi primeste fonduri europene

Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon” din municipiul Iași i-a fost aprobată finanțarea pentru realizarea unei noi investiții cu fonduri europene prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Proiectul are o valoare de peste 25,95 milioane lei (circa 5,25 milioane de euro) și prevede reabilitarea, modernizarea, extinderea, echiparea și dotarea integrală a etajului 1 din Corpul C2 și a unor porțiuni din parter și etajul 3 din Corpul C1, scopul fiind reducerea riscului de infecții nosocomiale.

Investiția va fi susținută prin PNRR – Componenta C12 Sănătate.

Alte corpuri de spital care vor fi reabilitate

La începutul acestui an Primăria Iași a obținut finanțare și pentru un proiect care vizează reabilitarea, modernizarea, extinderea prin supraetajare (Corpul C11), echiparea și dotarea Ambulatoriului spitalului.

Acesta are o valoare de circa 20,28 milioane lei (circa 4,1 milioane de euro) și va fi realizat tot prin PNRR – Componenta C12 Sănătate.

Prin îmbunătățirea infrastructurii existente vor fi asigurate spații corespunzătoare de acordare a serviciilor medicale în ambulatoriu și vor fi asigurate, în același timp, opt specialități clinice suplimentare, centrul de boli rare și genetică medicală.

La sfârșitul anului trecut primarul Mihai Chirica a semnat un contract de finanțare europeană și pentru un proiect de modernizare a instalațiilor electrice, instalațiilor pentru fluide și instalațiilor pentru securitate la incendii la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon”.

Viitoare cladire multifunctionala, cu peste 12 mii mp scd

Proiectul are o valoare totală de peste 10,54 milioane lei (circa 2,1 milioane de euro) și va fi finanțat prin Programul Operațional Sectorial Infrastructură Mare.

Valoarea totală a celor trei proiecte este de aproximativ 11,45 de milioane de euro.

”Investițiile în sistemul de sănătate – din bugetul local și din fonduri europene – reprezintă una dintre cele mai profitabile investiții”, a declarat primarul Iașului Mihai Chirica.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus