Oferte locuri de munca top

Spatii logistice: peste 630 mii mp in constructie

Dezvoltatorii imobiliare au în prezent în construcție spații logistice cu o suprafață cumulată de peste 630.000 mp. Bucureștiul rămâne cea mai activă piață, cu proiecte de peste 400.000 mp în construcție. Ca urmare, stocul modern de spații logistice din jurul Capitalei se apropie de pragul de 3 milioane mp.

Dezvoltatorii sunt, de asemenea, activi în Constanța, Cluj, Timișoara, Pitești sau Arad, astfel că piața spațiilor logistice își continuă dezvoltarea dintr-un colț în altul al țării, în special de-a lungul coridorului IV paneuropean, potrivit datelor firmei de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

În primul semestru al anului  au fost închiriate spații logistice și industriale cu o suprafață cumulată de 360.000 mp, în creștere cu 21% față de perioada similară a anului precedent,

La jumătatea anului, reînnoirile de contracte au reprezentat 16% din volumul tranzacționat, astfel că cererea a fost determinată în primul rând de contracte noi și de proiecte de relocare.

Bucureștiul a atras aproape 63% din volumul tranzacționat, o activitatea importantă fiind observată și în Sibiu (7% din volumul tranzacționat), Timișoara și Pitești (câte 6%).

După un prim trimestru modest în ceea ce privește livrările de spații noi, cu doar 30.000 mp dați în folosință, dezvoltatorii au accelerat ritmul construcțiilor, tăind panglica în cel de-al doilea trimestru pentru spații noi cu o suprafață de 177.400 mp.

Rodica Târcavu, Partner, Industrial Agency, Cushman & Wakefield Echinox: “Piața logistică și industrială și-a continuat evoluția și în prima parte a acestui an, observând un echilibru bun între cerere și ofertă atât în București, cât și în orașele reprezentative. Majoritatea dezvoltatorilor sunt activi, având proiecte în derulare, iar companiile provenind preponderent din retail online, distribuție și logistică își consolidează volumele, într-un context economic în care populația își menține apetitul pentru consum la un nivel ridicat.”

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

Sus