Oferte locuri de munca top

Spatii de depozitare: tranzactii in crestere in trimestrul III

Aproape jumătate dintre suprafețele de depozitare pentru care s-au semnat contracte de închiriere în 2022 au fost tranzacționate între iulie și septembrie anul acesta, conform Dunwell Industrial Brokerage.

Creșterea din trimestrul III a spațiilor industriale tranzacționate în acest an este considerabilă: 312.285 mp în doar 3 luni, față de 315.552 mp primele 6 luni ale acestui an.

„Este foarte reconfortantă această creștere consolidată din trimestrul III. Companiile par că au trecut peste indecizia cauzată de contextul politic actual și și-au continuat expansiunea. Cu atât mai mult ne bucură să observăm că majoritatea contractelor semnate (53%) sunt pentru spații noi, atât din partea operatorilor existenți, cât și a retailerilor nou sosiți la noi în țară, care-și construiesc un hub stabil în România pentru o distribuție centrală. Optimist este și faptul că 17% dintre tranzacții sunt pre-închirieri pentru spații noi, ce urmează a fi construite”, afirmă Daniel Cautiș, din partea Dunwell Industrial Brokerage.

În total au fost tranzacționați 627.837 mp de spații de depozitare, peste o treime (36%) dintre aceștia fiind ocupați de companii cu business în domeniul retail.

Următoarele domenii cu nevoie de extindere au fost logistica și e-commerce-ul, cu 11%, respectiv 9%.

Noi spatii industriale, in curs de autorizare in provincie

Bucureștiul continuă să ocupe primul loc, cu un procent semnificativ de 61% din total suprafețelor tranzacționate, urmat de Ploiești, cu 25%.

Următoarele orașe vin la o distanță destul de mare, respectiv Arad, cu 3% și Timișoara cu 2%.

În continuare, închirierile pentru producție acoperă doar 8% dintre spații, 76% fiind pentru depozitare, diferența fiind alocată pentru activități încă nespecificate.

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/ octombrie  2022

Sus