Oferte locuri de munca top

Spaga de 50.000 de euro pentru concesionarea unui teren

Desemnat printr-o dispoziție a primarului să facă parte din comisia de negociere directă ce avea ca obiect concesionarea unui teren, un consilier juridic ar fi pretins, susțin procurorii DNA, de la un om de afaceri suma de 50.000 euro pentru a-l „ajuta” să concesioneze o suprafață de teren.

Procurorii DNA – Serviciul teritorial Alba Iulia au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, a inculpatului Pavăl Constantin, consilier juridic principal în cadrul Compartimentului Juridic al primăriei municipiului Lupeni, județul Hunedoara, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită.

Terenul concesionat are suprafața de 160 mp și se află în proprietatea Primăriei municipiului Lupeni.

După mai multe negocieri, suma finală care i-ar fi fost remisă inculpatului Pavăl Constantin ar fi fost de 7.000 de euro, plătibilă într-o singură tranșă.

De menționat este faptul că, după primirea banilor, „problema” omului de afaceri ar fi fost rezolvată în doar o zi și jumătate, respectiv pe 3 noiembrie 2022.

Inculpatului Pavăl Constantin i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Ansamblu imobiliar cu peste 14 mii mp scd in curs de autorizare

La data de 14 decembrie 2022, inculpatul a fost prezentat Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Procurorii DNA fac precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus