Oferte locuri de munca top

Sistemul de iluminat public, modernizat cu peste 1,5 mil lei

Contractul privind modernizarea sistemului de iluminat public pe patru artere principale ale municipiului Galați a fost lansat, în sistemul electronic de achiziții publice, după cum informează Primăria Galați.

Arterele vizate sunt bulevardul Marea Unire, strada Brăilei (între Inelul de Rocadă și Bulevardul G. Coșbuc), strada Navelor și bulevardul Oțelarilor (între str. Brăilei și Bulevardul Galați).

Contractul are o valoare estimată de 1.503.555 lei, ofertele fiind așteptate până în data de 22 octombrie 2021.

Sunt prevăzute 12 luni pentru realizarea proiectului, din care 3 luni pentru proiectare și 9 luni pentru execuție.

Principalele categorii de lucrări de intervenție vor viza achiziția de aparate de iluminat stradal cu LED, demontarea aparatelor existente și montarea aparatelor de iluminat pe stâlpi și consolele existente, cât și montarea de console pentru stâlpi care în acest moment nu sunt echipați cu aparate de iluminat. Vor fi montați 524 de aparate tip LED eficiente din punct de vedere al consumului de energie.

Proiectul este finanțat prin Programul privind sprijinirea eficienței energetice și gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public.

Prin implementarea proiectului se urmărește reducerea consumului de energie electrică cu minim 70%, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră echivalente (CO 2), alegerea de produse care utilizează mai puține materii prime, respectiv produse alcătuite din materiale recuperabile în procent ridicat, limitarea poluării luminoase realizând un iluminat de calitate.

Valoarea totală a proiectului este de 1,8 milioane de lei, din care aproximativ 700.000 reprezintă contribuția de la bugetul local.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/octombrie 2021

Sus