Oferte locuri de munca top

Sistemele de transport din tara noastra, pe ultimele pozitii in Europa

În clasamentul performanței statelor comunitare în funcție de calitatea si eficiența sistemelor de transport, realizat de Comisia Europeană, țara noastră ocupă poziții codașe.

Suntem pe penultimul loc între țările Uniunii Europene la calitatea și eficiența transportului rutier și naval, a 27-a țară din cele 28 membre UE pentru că analiza include și Marea Britanie.

La criteriul ”Calitatea infrastructurii rutiere” țara noastră se află pe locul 27 din 27 de state comunitare, cu un scor mediu de 2,96. Prin comparație, scorul mediu pe ansamblul UE la acest criteriu este de 4,75, în timp ce țara cea mai performantă, Olanda, are scorul 6.

Tot pe ultimul loc, cu un scor de 3,93 este plasată România și la criteriul ”Calitatea serviciilor portuare” unde sunt analizate toate țările (22 din 27) care au porturi maritime. Și în acest caz cea mai bună performanță aparține Olandei, cu scor maxim, 6.

La ”Eficiența căilor ferate” România este pe locul al treilea din coada clasamentului european, cu un scor de 3,06 in timp ce Olanda se menține in frunte, cu un scor de 5,5. Doar Grecia și Croația au transporturi feroviare mai proaste decât ale noastre.

În ce privește transportul aerian, țara noastra are un scor de 4,68 față de media UE care este de 5,2 în timp ce Olanda are scorul 6. Ca urmare, suntem pe locul 8 din coada clasamentului european la acest capitol.

De asemenea, în ce privește ”Rețeaua de trenuri de mare viteză”, România este înregistrată ca având scor ”0”

Comisia Europeană precizează că respectivul clasament a fost alcătuit pornind de la ideea că investițiile in infrastructura de transport au un potențial uriaș de a crea locuri de  munca și de a impulsiona creșterea economică.

 

 

 

Citiți și:

Mari proprietari de terenuri langa Bucuresti pregatesc documentatiile unor proiecte de investitii

Parcare cu cinci niveluri, in provincie

Cladire de birouri cu 10 niveluri, propusa in Capitala

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2020

Sus