Oferte locuri de munca top

Sisteme fotovoltaice: peste 107 mil euro fonduri nerambursabile

A fost aprobată varianta finală a Ghidului aferent apelului de proiecte pentru sisteme fotovoltaice. Din totalul alocării financiare de peste 107 milioane euro, 93,15 milioane de euro vor fi asigurați prin FEDR și 14.246.471 euro prin bugetul de stat.

Ghidul specific conține informațiile specifice necesare în vederea deschiderii apelului de proiecte cu titlul POR/2019/3/3.1/A/”Sisteme Fotovoltaice”/1/7Regiuni de tip non-competitiv, cu termen limită de depunere a cererilor de finanțare, referitoare la specificitatea proiectelor, modalitatea de completare și de depunere a cererii de finanțare, condiții de eligibilitate, criterii de evaluare, o descriere a etapelor de verificare, evaluare, contractare a proiectelor. De asemenea, sunt incluse instrucțiuni de completare a Cererii de finanțare de către solicitant.

Solicitantul eligibil este Administrația Fondului pentru Mediu, iar beneficiarii finali sunt persoanele fizice din mediul urban și rural, care dețin dosare aprobate și care vor încheia un contract cu AFM, în vederea obținerii finanțării nerambursabile.

Depunerea cererilor de finanțare se face utilizând sistemul electronic – aplicația MY SMIS.

Această prioritate de investiții va fi implementată prin intermediul unor proiecte care-și propun finanţarea investițiilor aprobate persoanelor fizice cu respectarea condițiilor impuse prin Ghidul de finanţare a Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională, ghid de finanțare aplicabil beneficiarilor finali .

Depunerea proiectelor se va face începând cu data de 14 iunie 2019, ora 10.00, iar cererile de finanțare vor putea fi transmise până la data de 14 septembrie 2019, ora 10.00.

 

Descărcați aici Ghidul specific pentru apelul POR – Sisteme fotovoltaice (link valabil pana la data de 4 iunie 2019):https://we.tl/t-12hdPxE13A

 

 

Citiți și:

A fost autorizata prima faza a unui proiect cu 500 de apartamente din Mamaia

Aproape 70 mil lei pentru construirea unui drum de legatura

8 blocuri, propuse in cadrul unui proiect

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/ mai 2019

 

Sus