Oferte locuri de munca top

Sistem de iluminat public, extins si modernizat cu bani europeni

După semnarea contractului de finanțare pentru modernizarea transportului public dintr-un municipiu, încă un proiect de anvergură al edililor locali obține finanțare din fonduri europene. Astfel, contractul de finanțare pentru reabilitarea, modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public în oraș, cu o valoare de 19.740.430 lei, a fost semnat. Durata acestuia este până în data de 30 septembrie 2021.

Proiectul de peste patru milioane de euro are ȋn vedere reabilitarea, modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public în următoarele zone din municipiul Focșani: Bulevardul Unirii, Bulevardul Independenței, Bulevardul București, Strada Cuza Vodă, Strada Bucegi, Strada Brăilei (între intersecția cu 1 Decembrie 1918 și cartiere ANL Democrației), Strada 1 Decembrie 1918, Strada Anghel Saligny, Strada Vâlcele (de la intersecția cu Str. Prof. Ghe. Longinescu până la Strada Anghel Saligny), Strada Prof. Gheorghe Longinescu, Strada Bârsei, Strada Bicaz, Strada Odobești, Strada Mărășești, Calea Moldovei și Calea Munteniei.

Pentru celelalte străzi din oraș, care nu sunt incluse în acest proiect, există în lucru elaborarea unui document strategic integrat care să cuprindă întreg sistemul de iluminat public din municipiul Focșani.

În cazul proiectului care a primit finanțarea, modernizarea şi eficientizarea sistemului de iluminat se va face prin utilizarea aparatelor tip LED. Acestea vor fi conectate la un sistem inteligent de management prin telegestiune, care va monitoriza în timp real comanda şi starea de funcţionare a aparatelor de iluminat, ceea ce înseamnă o reducere a pierderilor.

Totodată, noile aparate de iluminat vor avea o garanţie de minimum cinci ani şi o durată de funcţionare de minimum 100.000 ore, în acest sens preconizându-se o reducere considerabilă a numărului de intervenţii pentru întreţinere şi mentenanţă.

 

 

 

Citiți și:

Ansamblu cu 7 blocuri, gata de inceperea lucrarilor

A fost obtinuta autorizatia pentru construirea primelor 160 apartamente dintr-un total de 718

Cladiri cu pana la 22 niveluri vor fi construite in Capitala

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

Sus