Oferte locuri de munca top

Sistem de circulatie 2+1 pe drumurile nationale

Urmează să fie aprobată o nouă serie de reglementări tehnice privind drumurile naționale.

Acestea au ca scop reducerea riscului de coliziuni frontale și laterale între vehicule, astfel încât să se îmbunătățească în mod semnificativ siguranța rutieră.

Printr-un nou act normativ vor fi stabilite regulile și condițiile minime obligatorii care se aplică la amenajarea drumurilor în sistem de circulație 2+1 (fisier atașat la finalul știrii).

Acest sistem prezintă soluții tehnice de amenajare a drumurilor pentru desfășurarea în condiții de siguranță a circulației alternante a vehiculelor pe drumurile administrate de C.N.A.I.R. S.A. cu următoarele caracteristici: platforma cuprinsă între 12-14 metri, două benzi de circulație în profil transversal și acostament consolidat.

Contract de circa 45 mil euro, cu un singur mare ofertant

Sistemul de circulație 2+1 este reprezentat de secțiuni de drum cu circulație alternantă, a căror bandă centrală este utilizată ca bandă de depășire alternativă pentru fiecare direcție.

Este de precizat faptul că sistemul 2+1 a fost implementat în țara noastră, în baza experiențelor internaționale, sub forma unui proiect pilot pe unul dintre drumurile naționale pe care s-au înregistrat foarte multe accidente de circulație soldate cu pierderi de vieți omenești, respectiv pe DN 2, sector km 30+200 – 40+200.

Rezultatele obținute în urma monitorizării acestui sector de drum de către C.N.A.I.R. S.A. s-au dovedit încurajatoare, respectiv a scăzut numărul accidentelor rutiere și s-au redus ambuteiajele, ulterior aplicării sistemului de circulație 2+1.

 

 

 

Descărcați aici

 

 

 

Login Required

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus