Oferte locuri de munca top

Singurul ofertant castiga contractul pentru reabilitarea Manastirii Sf. Ioan cel Nou de la Suceava

A fost semnat contractul de proiectare și execuție pentru consolidarea și reabilitarea ansamblului de clădiri ale Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava.

Valoarea totală a contractului este de 65,93 milioane lei, a anunțat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Pentru acest contract a fost depusă o singură ofertă, cea a asocierii de firme: General Construct SRL (lider), Arhitectura Grafica Design, Cube Structure Engineering, Loial Impex.

Valoarea estimată a contractului a fost de peste 66,4 milioane lei fără TVA.

Durata de execuție a lucrărilor este de 42 de luni, din care 6 luni dedicate activității de proiectare.

Obiectivul de investiții, amplasat pe o suprafață de 16.558 mp, va beneficia de o serie de intervenții la elementele de arhitectură, bazate în special pe concluziile studiilor istorice și pe studiile tehnice preliminare privind elementele de lemn și de zidărie din piatră și cărămidă. Ansamblul include Biserica “Sfântul Gheorghe” obiectiv inclus în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, precum și alte patru monumente de categorie „A”, aflată în zona centrală a municipiului Suceava.

25 mil euro pentru lucrari de constructii ingineresti

Acest ansamblu va fi restaurat și valorificat din punct de vedere cultural și economic, pentru creșterea gradului de acces al publicului larg și al persoanelor cu diferite dizabilităţi, pentru asigurarea unor condiții optime pentru administrarea și punerea în valoare a clădirilor de patrimoniu aflate în incinta mănăstirii, precum și pentru reorganizarea și îmbunătățirea condițiilor de trai pentru obștea monahală.

Proiectul va fi finanțat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții, în cadrul Programului național de construcții de interes public sau social (PNCIPS).

 

 

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 5/ iulie-august 2022

Sus