Oferte locuri de munca top

Singurul deservent de autofreza al SDN Botosani a murit de epuizare

Singurul deservent de autofreză al SDN Botoșani, un bărbat în vârstă de 58 ani, a sfârșit tragic de epuizare, după cum a anunțat Sindicatul Drumarilor ”Elie Radu”.

Angajatul CNAIR a lucrat la deszăpezirea drumurilor din Botoșani. El și-a anunțat colegii că este foarte obosit și a cerut să se odihnească. A fost însoțit la cea mai apropiată secție de drumuri, unde s-a culcat dar, din păcate, nu s-a mai trezit.

”Codul Roșu de vreme rea și drumurile blocate de nămeți îi țin în alertă maximă pe drumarii din județele afectate, dar și pe colegii lor din întreaga țară, în timp ce firmele private care au contract cu CNAIR și ar trebui să intervină la deszăpeziri stau pe dreapta și încasează bani”, acuză sindicaliștii.

Aceștia trag un semnal de alarmă asupra deciziilor ”profund incorecte care duc la lipsa de personal din cadrul direcțiilor regionale și secțiilor locale de drumuri”.

Sindicatul Drumarilor” Elie Radu” deplânge decesul survenit în această dimineață al muncitorului din cadrul SDN Botoșani, ca urmare a lipsei de personal.

”Nimic nu mai poate alina în momentul de față durerea familiei sale, căreia îi transmitem public condoleanțe și de care vom fi alături, însă este un semnal de alarmă în urma căruia decidenții trebuie să înțeleagă efortul pe care îl depun zilnic angajații instituției”, afirmă sindicaliștii.

Ei precizează că drepturile salariale ale muncitorilor din DRDP-uri și secțiilor locale nu sunt mari în comparație cu personalul CNAIR Central, iar sporurile acordate sunt esențiale pentru întregirea veniturilor și pentru a duce o viață în condiții decente.

Cu un salariu de aproximativ 3000 de lei oamenii lucrează până la epuizare să asigure siguranța circulației pe drumurile publice. De mai bine de 80 de ore, drumari din toată țara s-au alăturat colegilor din județele afectate de starea vremii. Aceștia mănâncă și se odihnesc pe unde apucă, în condiții inumane.

Sindicatul Drumarilor” Elie Radu”,  care reunește angajați din Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, atrage încă o dată atenția conducerii CNAIR că numărul insuficient al angajaților și lipsa utilajelor reprezintă o problemă majoră cu care se confruntă drumarii din toată țara.

CNAIR transmite condoleanțe

”Am aflat cu tristețe despre decesul colegului Dumitru Ichim în vârstă de 57 ani, deservent utilaj în cadrul Secției de Drumuri Naționale Botoșani.

Aflat în perioada de repaus după activitatea de deszăpezire desfășurată pe fondul atenționărilor de vreme severă, acesta a fost găsit decedat de către colegi în dimineața zilei de astăzi, 7 aprilie, în spațiul de odihnă destinat lucrătorilor amenajat la Districtul Săveni.

În ceea ce privește cauzele și circumstanțele decesului, acestea sunt analizate de către organele de anchetă, singurele abilitate să facă precizări în acest caz.

Dumitru Ichim era angajat de 33 de ani în cadrul Secției de Drumuri Naționale Botoșani, timp în care a desfășurat activități specifice întreținerii drumurilor naționale.

Pe această cale, CNAIR își exprimă regretul la trecerea sa în neființă și transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate.”

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/ aprilie  2023

Un comentariu;

Sus