Oferte locuri de munca top

Simplificarea achizitionarii de terenuri agricole pentru lucrari si investitii

Ar putea fi simplificată procedura de cumpărare a terenurilor agricole situate în extravilan de către unităţile administrativ-teritoriale.

Aceasta conform unei propuneri legislative înaintată de mai mulți senatori și deputați PNL.

Proiectul are în vedere să eficientizate procedurile de transfer al dreptului de proprietate şi să creeze posibilitatea ca unităţile administrativ-teritoriale să achiziţioneze terenuri agricole din extravilan pentru realizarea unor lucrări sau investiţii de utilitate publică, fiind înlăturată îngrădirea legislativă din prezent.

Proiectul propune introducerea unei excepții de la legislația în vigoare prin care vor putea fi vândute terenurile agricole fără a fi necesară îndeplinirea anumitor condiții precum: necesitatea desfăşurării activităţilor agricole pe teritoriul naţional pe o perioadă de 5 ani sau condiţionarea ca venitul total al ultimilor 5 ani fiscali să fie în procent de minimum 75% din activităţile agricole.

Eliminarea acestor condiții este necesară întrucât acestea nu pot fi aplicate, în concret, pentru orice categorie de cumpărători.

În acest sens, inițiatorii doresc asigurarea cadrului legal de realizarea a lucrărilor de utilitate publică şi interes local, prin recunoaşterea dreptului unităţilor administrativ-teritoriale de a achiziţiona terenuri agricole aflate în extravilan, în cadrul unei proceduri simplificate, justificate de importanţa şi celeritatea îndeplinirii lucrărilor de interes public pentru dezvoltarea comunităţii locale.

Login Required

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus