Oferte locuri de munca top

SIF Oltenia: Nord SA nu trebuie să finanţeze Veranda Shopping Center

winmarktSIF Oltenia solicită suspendarea hotărârii acţionarilor Nord SA prin care fost aprobată finanţarea proiectului Veranda Mall, derulat de Prodplast Imobiliare. SIF Oltenia este unul dintre principalii acţionari Nord SA,  deţinand 18,1% din capitalul total.
În 18 august adunarea acţionarilor Nord SA a aprobat participarea societăţii la majorarea capitalului Prodplast Imobiliare SA sau la finanţarea directă/indirectă a proiectului Veranda derulat de aceasta până la valoarea cumulată de 17 milioane lei.
În scopul obţinerii fondurilor necesare finanţării, acţionarii Nord SA au aprobat vânzarea unor active în valoare de 6 milioane lei.
Totodată acţionarii Nord SA au aprobat majorarea capitalului social al societăţii cu 11 milioane lei, prin aporturi în numerar, prin emiterea de noi acţiuni nominative. Scopul majorării este participarea la suplimentarea capitalului Prodplast Imobiliare SA. Capitalul social Nord SA urma să ajungă la 19,88 milioane lei.
Reprezentanţii SIF Oltenia cer o ordonanţă preşedinţială de suspendare a exercitării hotărârilor adunării generale extraordinare a acţionarilor Nord SA din data de 18 august 2014, potrivit unui raport din 19 septembrie.
Totodată la finele lunii august, SIF Oltenia anunţa că a formulat către Tribunalul Bucureşti două acţiuni în anulare: a hotărârii adunării generale a acţionarilor Prodplast Imobiliare din 13 august şi a hotărârii adunării acţionarilor Nord SA din 18 august.
Principalul acţionar al Nord SA este Central European Financial Services SA, care deţine 50% din acţiuni. Totodată societatea Victoria Art & Business Center SRL este proprietara a 18,53% din acţiunile Nord SA.

Sus