Oferte locuri de munca top

Siceram estimează o creștere a cifrei de afaceri cu 12% în 2014

Nicolae Neag, director comercial Siceram

Nicolae Neag, director comercial Siceram

Siceram a dat în funcțiune la începutul lunii noiembrie a acestui an noua capacitate de ardere pentru accesorii țiglă. Nicolae Neag, directorul comercial al Siceram, precizează că astfel se va reuși o creștere a producției la țiglele de câmp cu cereri mari de circa 15%, și o creștere a producției la accesorii și țiglele cu solicitări mai mici, de circa 80%.
„În luna aceasta demarăm o nouă investiție privind creșterea capacității de uscare la zidării. Investiția este complementară celei realizate în primăvara acestui an, privind creșterea capacității de ardere, care deja și-a manifestat efectul și anume îmbunătățirea calității produselor. La zidării, apreciem o creștere a pieței de circa 5%, creștere care nu a condus la creșteri semnificative de prețuri, dar important este că acestea nu au mai scăzut. La învelitori apreciem ca fiind o creștere apropiată, iar prețurile au crescut cu rata inflației”, adaugă Nicolae Neag.
În ceea ce privește evoluția pieței în general, reprezentantul Siceram ia în calcul o stagnare a pieței sau o creștere foarte modestă a acesteia, în condițiile în care nu vor crește investițiile de la buget.
Lipsa unei previziuni clare privind evoluția prețului la gazele naturale a influențat negativ activitatea companiei.
„Liberalizarea pieței a fost amânată, cred, tocmai pentru a ne menține, într-un fel, captivi. Pozitiv este faptul că ne adresăm, cu preponderență, sectorului privat și, ca atare, nu depindem foarte mult de modul cum alocă guvernanții banii, respectiv, mai mult pe salarii și ajutoare sociale decât pentru investiții, cum ar fi mai normal, deoarece acestea pot majora încasările bugetare”, subliniază Nicolae Neag.
Compania estimează pentru acest an o creștere a cifrei de afaceri cu circa 12% și o creștere a profitului cu circa 80%.
„Pentru anul viitor, sperăm într-o creștere cu circa 8% a cifrei de afaceri, respectiv, o creștere cu circa 15% a profitului”, conchide directorul comercial al Siceram.

Sus