Oferte locuri de munca top

SF-uri pentru trei variante ocolitoare

Studiile de fezabilitate pentru Variantele ocolitoare ale orașelor Fieni – Pucioasa și municipiului Târgoviște vor fi realizate în baza unor protocoale de colaborare semnate între CNAIR și autoritățile județene.

Etapa de proiectare este finanțată din POIM 2014-2020, iar proiectarea și execuția lucrărilor vor fi finanțate prin Programul Operațional de Transport 2021-2027.

Cele două investiții se ridică la peste 1,5 miliarde lei.

Protocoalele de colaborare au fost semnate între CNAIR și Consiliul Județean Dâmbovița pentru reglementarea modului de colaborare interinstituţională în vederea realizării acestor viitoare artere rutiere.

Consiliul Județean Dambovița urmează să deruleze procedurile de atribuire a contractelor, iar CNAIR va acorda asistență tehnică.

După finalizarea aceastei etape vor fi lansate în licitație contractele pentru proiectare și execuție.

O cunoscuta firma de constructii va realiza o baza de productie

Inelul 2 de Centură al Municipiului Târgoviște

Lungimea totală a traseului este de 15,28 km. Va avea patru benzi, câte două pe sens, iar fiecare bandă va avea 3,5 m lățime.

Zona dintre cele două sensuri va fi delimitată cu parapete de tip semigreu de 3 m lățime. Ca suprafață a drumului, inclusiv bretele, vorbim de 392.840 mp. Drumul de centură va avea 2.400 de metri de poduri și pasaje care, însumate, au suprafața de 60.000 mp.

Inelul 2 de Centură al Muncipiului Târgoviște va fi prevăzut cu 5 intersecții amenajate cu sensuri giratorii sau noduri rutiere, o turbogirație la intersecția cu DN 71, 9 pasaje rutiere și 3 poduri peste cursurile de apă pe care le întâlnește.

Ca sumă, la momentul studiului de prefezabilitate, valoarea estimată a Inelului 2 de Centură este de 727.433.812 lei (inclusiv T.V.A.).

Inelul de centură al orașelor Pucioasa și Fieni

Acest drum are o lungime 15,13 km. Sunt prevăzute patru benzi, câte două pe sens, iar fiecare bandă va avea 3,5 m lățime. Zona dintre cele două sensuri va fi delimitată cu parapete de tip semigreu de 3 m lățime.

Drumul de ocolire al celor două orașe are prevăzute 8 pasaje, 7 poduri și o punte pietonală.

Totalul general necesar pentru „Drumul de legătură la DN 71 pentru asigurarea optimizării traficului rutier și accesibilității în zonele urbane ale orașelor Pucioasa și Fieni” este de 782.217.718 lei (inclusiv T.V.A.).

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

 

 

Sus