Oferte locuri de munca top

SF-uri gresite intarzie investitii din Brasov

Din cauza greșelilor din studiile de fezabilitate în baza cărora s-a obținut finanțarea, municipiul Brașov s-a confruntat cu probleme în implementarea unor proiecte cu finanțare europeană din perioada de programare 2018-2020, după cum a declarat primarul Allen Coliban.

Proiectele în cauză sunt: garajul RATBV, parcul de „La Iepure” și cele două trasee pentru biciclete.

Aceste proiecte nu ar fi putut fi implementate deoarece studiile de fezabilitate conțineau erori majore.

De exemplu, poligonul de la „La Iepure“, în care copiii ar fi trebuit să învețe mersul cu bicicleta, era situat pe cel mai abrupt versant, garajul pentru autobuzele electrice nu avea instalații de curent, apă, canal etc și era gândit pentru autobuzele diesel, iar traseele pentru biciclete erau proiectate prin spatele mașinilor parcate, fiind astfel posibile accidente la ieșirea șoferilor din parcare.

În cazul tuturor acestor proiecte a fost nevoie ca municipalitatea, împreună cu proiectanții care au elaborat documentațiile pentru autorizațiile de construire, să găsească soluții astfel încât proiectele să poată fi realizate, avizate și să fie utilizabile.

Reabilitarea unui tronson DJ, de circa 30 mil euro, primeste doua oferte

”Aceste vicii de proiectare inițială în faza de studiu de fezabilitate ne-au costat timp, ne-au costat bani, dar mă bucur că avem acum soluții și avem proiecte pe care le putem pune în fapt. De altfel, parcul La Iepure deja este în faza de șantier, în execuție. Pistele sunt în așteptarea ultimului aviz din partea Poliției Rutiere, după care vom lansa licitația pentru execuție și ar trebui să fie gata până la finalul acestui an. Iar garajul este în procedură de licitație publică. Sperăm, de asemenea, să executăm cât mai mult din el până la sfârșitul anului”, a declarat primarul Brașovului.

Sus