Solplanet x AeroFix

SF-ul pentru o autostrada si cel pentru un drum de legatura primesc bani europeni

Studiul de fezabilitate pentru o autostradă și reactualizarea celui pentru un drum de legătură vor fi realizate din fonduri europene. Astfel, CNAIR a încheiat săptămâna trecută împreună cu Ministerul Transporturilor două contracte de finanțare.

Primul dintre ele vizează proiectul „Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru obiectivul Autostrada Timișoara – Moravița”.

Rezultatele așteptateale proiectului sunt :

* Realizarea Studiului de Fezabilitate, ținând cont de aplicabilitatea în totalitate a legislației în vigoare (norme, normative, standarde, legi etc.);

* Întocmirea documentației suport și Asistența solicitată pentru depunerea și sustinerea cererii de finanțare;

* Pregătirea documențatiei de atribuire a contractului de proiectare și execuție lucrări și asigurarea asistenței tehnice necesară Beneficiarului în perioada derulării procedurilor de achizitie publică pentru proiectare și execuție lucrări.

Valoarea totală a  proiectului este de 14.693.043 lei și va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014 – 2020 astfel: 85% contribuția Uniunii Europene din Fondul de Coeziune – 10.544.270 lei, 15% contribuția proprie – 1.860.753 lei, restul de 2.288.018 lei  reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

Durata proiectului este 32 luni.

Proiectul este cofinanţat de Uniunea Europeană din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.

Cel de-al doilea proiect care a primit finațare are ca scop „Revizuire/ Actualizare Studiu de Fezabilitate si Elaborare Proiect Tehnic pentru Drum de legatura intre A1 si DN7 (DJ 711A) la 4 benzi de circulatie”.

Obiectivele specifice al proiectului sunt:

* Expertiză tehnică;

* Revizuire/actualizare Studiu de Fezabilitate;

* Elaborare Proiect pentru autorizarea executării lucrărilor de construire;

* Elaborare Proiect Tehnic de execuție pentru acest sector de drum;

* Document suport aferent proiectului “A1 – Titu – Bâldana – Târgoviște – Sinaia ”, în vederea susținerii cererii/cererilor de finanțare a proiectului din FEDR, în conformitate cu structura de prezentare a informațiilor pentru proiecte majore cerută de Ghidul Solicitantului POIM – Condiții specifice de accesare a fondurilor – Dezvoltarea infrastructurii rutiere (februarie 2017) și în conformitate cu legislația europeană relevantă pentru finanțarea proiectului, cu mențiunea că acest document va trebui să abordeze în mod unitar sectorul de drum “A1 – Titu – Bâldana – Târgoviște – Sinaia”, cu luarea în considerare a tuturor documentelor disponibile pentru fiecare dintre secțiunile acestui obiectiv, conform CNAIR

* Acordarea de asistență pentru Beneficiar atât pe parcursul procesului de pregătire a cererilor de finanțare, cât și în perioada de evaluare a acestora de către toate instituțiile implicate în acest proces (MT-DGOIT și Comisia Europeană);

* Pregătirea documentației de atribuire a contractului de execuție lucrări și asigurarea asistenței tehnice Beneficiarului în perioada derulării procedurilor de licitații pentru execuție lucrări;

* Asigurarea asistenței tehnice Beneficiarului pe parcursul execuției lucrării până la Recepția la terminarea lucrărilor.

Valoarea totală a  proiectului este de 1.263.887 lei și va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 85% contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regionala – 919.430 lei, 15% contribuția proprie – 162.252 lei, restul de 182.204 lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

Durata proiectului este de 25 luni, respectiv intre 1 august 2019 si 31 august 2021, la care se adauga, daca este cazul, si perioada de desfasurare a activitatilor proiectului inainte de semnarea Contractului de Finantare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

Proiectul este cofinanţat de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.

 

 

Citiți și:

Peste o luna va demara un proiect ce va cuprinde 5 blocuri si un hotel

Complex multifunctional, in pregatire in nordul Capitalei

Proiect cu 600 apartamente, in pregatire

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/ iul-aug 2019

Sus