Oferte locuri de munca top

SF pentru construirea unui stadion  

Compania Naţională de Investiţii a semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate necesar construirii unui nou stadion.

Societatea câștigătoare are la dispoziţie trei luni pentru a realiza studiul şi întreaga documentaţie aferentă (studiu hidro-geologic, studiu privind realizarea unor sisteme alternative de energie, studiu de circulaţie etc.).

Primăria municipiului Hunedoara îşi doreşte o arenă sportivă modernă, cu aproximativ 9.000 de locuri pe scaune, spaţii de cazare pentru sportivi, restaurant, parcări subterane şi supraterane, sală de fitness/forţă multifuncţională (adaptabilă şi antrenamentelor de box, de exemplu) şi nocturnă.

Viitoare parcare supraetajata in Bucuresti

Firma câștigătoare, cu care s-a semnat contractul, este PGA Markets Timișoara. La licitație au mai participat și alți doi ofertanți, anume firma Prodesign Engineering & Construction și asocierea formată din Ingvision (lider) și Nox International.

Valoarea estimată totală a contractului este de 523.200 de lei fără TVA. Finanțarea va fi făcută prin bugetul municipiului Hunedoara.

Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, a declarat: „Când am spus că am ales Stadionul «Arcul de Triumf» ca model, ne-am referit doar la dimensiuni şi capacitate. Un stadion, cu cât este mai mare, cu atât este mai costisitor de întreţinut, trebuie să ne gândim şi la asta.

Pe de altă parte, din punct de vedere al arhitecturii, ne dorim un stadion care să devină şi o emblemă a oraşului, nicidecum o «copie la indigo» a vreunui alt stadion din ţară ori din străinătate. După ce studiul de fezabilitate va fi gata, Compania Naţională de Investiţii va iniţia şi licitaţia pentru proiectare tehnică şi execuţie. Abia după ce acea licitaţie va fi gata, vom şti când anume vom avea un nou stadion la Hunedoara. Eu sper ca acest lucru să se întâmple cât mai repede, însă procedurile legale trebuie respectate. Dacă demersul decurge aşa cum a decurs în ultima vreme, cred că am putea avea un stadion nou peste doi sau trei ani.”.

Un alt obiectiv important al Primăriei Hunedoara este ca, odată cu ridicarea unui nou stadion, vechiul „teren de zgură” din actuala bază sportivă să fie modernizat şi dotat cu o pistă de atletism. De asemenea, edilii doresc şi reabilitarea şi modernizarea vechiului „teren de tineret”, aflat în aceeaşi bază sportivă (în partea dinspre zona Complexului Păltiniş).

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/octombrie 2021

Sus