Oferte locuri de munca top

Sesiune de atestare a verificatorilor de proiecte si a expertilor tehnici

O sesiune de atestare tehnico-profesională a verificatorilor de proiecte și a experților tehnici va fi organizată de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în perioada 18 – 21 decembrie 2021, a anunțat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Examenele se vor susține în municipiul București și în centrele regionale de examinare din Brașov, Cluj, Constanța, Iași și Timișoara, conform calendarului și regulilor sesiunii de atestare tehnico-profesională 2021.

Examenul se va desfășura exclusiv în scris, sub formă de test-grilă.

Candidații trebui să aibă cel puțin 8, respectiv 12 ani de experiență profesională, iar lucrările lor vor fi evaluate de alte comisii decât cele care vor organiza susținerea testelor. Aceste comisii vor fi alcătuite, pe lângă experții și verificatorii atestați în prezent, și de specialiști din domeniu și profesori universitari.

Nevoia organizării examenului de atestare tehnico-profesională vine în contextul în care, din totalul de experți tehnici, atestați în prezent, peste jumătate au peste 70 de ani.

În plus, în acest moment, în 24 de județe din țară nu există niciun expert specializat pe securitatea la incendiu și sunt foarte puțin experți în securitatea clădirilor la cutremur.

În ceea ce privește securitatea la incendiu, sunt atestați 47 de experți tehnici cu drept de practică valabil.

Dosarele de înscriere trebuie transmise pe e-mail, la adresa: inscrieri.atestari@mdlpa.ro, până cel târziu vineri, 03.12.2021.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus