Oferte locuri de munca top

Serbia, Croaţia şi Bulgaria primesc fonduri pentru refacerea infrastructurii

bacau_str_aurel_setu_ 062Serbia, Croaţia şi Bulgaria vor primi fonduri în valoare de aproximativ 80 de milioane de euro de la Uniunea Europeană, bani destinaţi refacerii infrastructurii afectate de inundaţiile de la începutul anului.

“Această decizie reflectă natura acestui Fond, ce are la bază solidaritatea cu statele membre şi cu acelea care îşi negociază aderarea în cazul unor dezastre naturale. Fondul European pentru Solidaritate ajută aceste ţări să îşi revină şi să îşi recapete stabilitatea ameninţată de pagubele din sectoare precum turismul sau infrastructura de bază.”, a declarat comisarul european Johannes Hahn.

Astfel cei mai mulţi bani vor merge către Serbia, ţară puternic afectată de inundaţii, aflată în plin proces de aderare la UE.
Aproximativ 60 de milioane de euro vor fi acordate Serbiei pentru refacerea reţelei electrice şi pentru restabilirea surselor de apă potabilă. Cele mai afectate zone au fost Kolubara, Mačva, Moravcki, Pomoravlje şi o parte din Belgrad, inundaţiile afectând în total 1,6 milioane de oameni.

Către autorităţile croate vor merge peste aproape 9 milioane de euro în timp ce Bulgaria va primi peste 10 milioane de euro. Banii sunt destinaţi refacerii infrastructurii şi acoperirii costurilor de salvare.

Sus