Oferte locuri de munca top

Sens giratoriu intr-o ”zona neagra” de pe DN1

Un nou sens giratoriu va fi realizat pe Drumul Național 1, mai exact la intersecția dintre DN1 cu DJ 155, pe raza comunei Păulești. În această zonă sunt înregistrate frecvent accidente, totodată fiind și o zonă unde traficul se desfășoară îngreunat.

Studiul de Fezabilitate și indicatorii tehnico-economici ai proiectului de amenajare a sensului giratoriu au primit aprobarea din partea consilierilor județului Prahova.

Drumul judeţean 155 este o variantă de legatură între artera naţională (traficul către Valea Prahovei) şi DJ102 care este calea de acces către zona turistică Valea Doftanei şi Slănic.

Zona intersecţiei este un punct rutier periculos, atât din cauza traficului intens de pe DN1, cât şi a numărului în creştere de autovehicule care tranzitează DJ155, spre Ploieşti sau spre Valea Prahovei.

Sensul giratoriu va reduce riscul de producere a accidentelor, va organiza şi uniformiza traficul în zonă.

Trei oferte de proiectare, reevaluate 

Pentru amenajarea intersecţiei şi execuţia sensului giratoriu s-au prevăzut următoarele lucrări:

* Frezarea îmbrăcăminţilor asfaltice în zona intersecţiei, inclusiv evacuarea materialului frezat;

* Săpături pentru execuţia casetei de lărgire a carosabilului în zonele de racordare, cu evacuarea din zonă a materialului rezultat;

* Execuţia insulei centrale circulare a sensului giratoriu din elemente prefabricate, cu raza de 12,00 m, cu o zana de siguranta, inel circular de 1.00m latime. Lățimea părții carosabile pe calea inelara este de 11.00m, lățimea partii carosabile la intrarea în intersectia giratorie este de 4.00m iar la ieșirea din giratoriu este de 4.50m ;

* Execuţia unei structuri rutiere noi în zona în care partea carosabilă se lărgeşte datorită sensului giratoriu, alcătuită constructiv având în vedere structura rutieră existentă pe DJ 155 şi verificările la îngheţ – dezgheţ. Execuţia semnalizării rutiere în zona sensului giratoriu, semnalizare rutieră verticală – montare table indicatoare (informare, presemnalizare, semnalizare, obligare, etc.) şi semnalizare rutieră orizontală – marcaje rutiere (insule de dirijare, benzi de delimitare sensuri, benzi de oprire, etc.),

* Sistem de iluminat a intersectiei:

* Protejarea și relocarea retelelor de utilități existente

Proiecte noi de infrastructura rutiera de peste 10 mil euro

Conform indicatorilor tehnico-economici, valoarea investiţiei se ridică la 9.477.110,66 lei (inclusive TVA), sumă ce va fi acoperită din bugetul judeţului.

Durata lucrărilor va fi de patru luni

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/octombrie 2021

 

Sus