Oferte locuri de munca top

Sef de la Cadastru, trimis in judecata

Un șef de la Cadastru a admis 23 de cereri de reexaminare a încheierilor de carte funciară, care, anterior, fuseseră respinse de către colegii săi.

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei
Chimoiu Augustina Costinela, la data faptelor fiind registrator șef al Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Dolj, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
În perioada 2013 – 2015, Augustina Costinela Chimoiu ar fi primit de la un alt inculpat foloase necuvenite constând în execuția de lucrări de construcții în valoare de 199.570 de lei (manoperă și materiale de construcții) la un imobil pe care aceasta îl deține în județul Dolj.

Banii respectivi ar fi fost primiți de inculpată pentru a admite un număr de 23 de cereri de reexaminare a încheierilor de carte funciară formulate de omul de afaceri, care, anterior, fuseseră respinse pentru diferite motive de către colegii inculpatei.

În cauză, s-a dispus luarea măsurii sechestrului asigurător asupra mai multor terenuri ce aparțin inculpatei.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Dolj cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.
Procurorii DNA precizează că această etapă a procesului penal reprezintă finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Un comentariu;

Sus