Oferte locuri de munca top

Sediul istoric al Primariei Bucuresti intra in etapa II de lucrari

2047.JPG Lucrarile de modernizare si reabilitare a sediului istoric al Primariei Municipiului Bucuresti vor demara in aceasta luna. Contractul de proiectare si executie a fost incheiat si s-a dat ordinul de incepere a proiectarii.
Astfel proiectul intra in cea de-a doua etapa. Investitia aferenta acestei etape este de 81,7 milioane lei fara TVA.
Prima etapa ce a vizat consolidarea cladirii a fost finalizata. S-a aplicat procedura de izolare antiseismica a bazei cladirii, care consta in decuplarea structurii de vibratiile terenului si introducerea izolatorilor antiseismici. Monumentul devine rezistent astfel la un cutremur de 9 grade pe scara Richter. Pentru realizarea primei etape a proiectului au fost investite 57,37 milioane lei.
Proiectul urmeaza sa fie complet finalizat in 23 de luni.
Concursul lansat de Primaria Bucuresti in vederea selectionarii unei solutii de proiectare pentru consolidarea sediului Primariei Generale si al Prefecturii Capitalei de pe B-dul Regina Elisabeta a fost castigat in 2007 de catre societatea Proescom. Lucrarile au demarat in 2010.
Proiectantul nu si-a indeplinit obligatiile iar Primaria a reziliat contractul de proiectare si asistenta tehnica incheiat cu Proescom in noiembrie 2010.
Dupa un indelungat proces cu fostul proiectant, Primaria a incheiat un nou contract de proiectare in iunie 2011, cu ShowDown Design.
Lucrarile la Primarie au fost ingreunate si de refuzul prefecturii de a parasi cladirea. Eliberarea integrala a sediului istoric al Primariei de catre Prefectura a avut loc in noiembrie 2012.

Sus