Oferte locuri de munca top

Sectorul construcţiilor va creşte în următorii ani

IMG_3194Piaţa construcţiilor va creşte în următorii ani după scăderile înregistrate în ultimii doi ani. Aceasta pentru că sectorul infrastructurii nu a putut ţine pasul cu dezvoltarea imobiliară, potrivit raportului “Construction sector in Romania 2015. Development forecasts for 2015-2020” elaborat de PMR.

Raportul demonstrează o posibilă creştere a construcţiilor în perioada 2015 – 2020 ca urmare a recentelor măsuri fiscale. Astfel, volumul construcţiei de hoteluri ar putea creşte ca urmare a reducerii TVA la serviciile de turism de la 24% la 9%, potrivit raportului citat de europaproperty.com.

De asemenea, reducerea  TVA la produsele agricole de la 24% la 9% începând cu iunie 2015 ar urma să crească rata de consum şi implicit dezvoltarea construcţiilor pentru spaţii de retail. Dezvoltarea segmentul infrastructurii de transport este prevăzută în Masterplanul lansat de Guvern anul acesta.

Creşterea preconizată pe segmentul construcţiei de locuinţe  ar putea fi influenţată de creşterea cu 20% a garanţiilor acordate de Guvern prin programul Prima Casă.

În 2014 industria construcţiilor a fost impulsionată mai ales de construcţiile rezidenţiale şi nerezidenţiale.

Sectorul construcţiilor inginereşti şi, în special, infrastructura de energie şi transport nu s-a putut ridica la nivelul dezvoltatorilor imobiliari mai ales din cauza lipsei de finanţare din fonduri publice.

Astfel, anul trecut construcţiile inginereşti au generat 38% din volumul construcţiilor, construcţiile rezidenţiale ocupând 36% din volumul total iar cele nerezidenţiale aproape 26%,cu investiţii puternice în retail şi parcuri industriale.

Construcţiile inginereşti au scăzut în 2014 faţă de 2013 cu aproape 23% în timp ce construcţiile de locuinţe au crescut cu 7,8% iar cele nerezidenţiale cu 4,6%.

Sus