Oferte locuri de munca top

Sectorul constructiilor: revigorare in noiembrie

Activitatea în construcții s-a intensificat în noiembrie față de luna precedentă, potrivit celor mai recente date ale Institutului Național de Statistică.

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu circa 8% faţă de octombrie, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Creșterea din noiembrie a fost evidenţiată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+16,1%), lucrările de construcţii noi (+6,3%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+4,3%).

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor a crescut la clădirile nerezidenţiale cu 10,2%, construcţiile inginereşti cu 9% şi la clădirile rezidenţiale cu 5%.

Prin urmare, luna noiembrie a avut un volum de lucrări mai mare cu 2% față de cel din noiembrie 2020. A crescut volumul lucrărilor de întreținere și reparații (7,7%) și al lucrărilor de construcții noi (6,8%). Scădere s-a înregistrat la lucrările de reparații capitale, cu 21,8%.

Pe obiecte de construcţii, clădirile rezidenţiale au crescut cu circa 43%. Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile nerezidenţiale cu 8,2%, şi la construcţiile inginereşti cu 5,4%.

Primele 11 luni

În perioada ianuarie – noiembrie, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 0,9%, ca serie ajustată.

Scăderea este evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (-20,7%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-10,5%).

Lucrările de construcţii noi au crescut cu 6,4%.

Pe obiecte de construcţii clădirile nerezidenţiale cu 10,5%, şi construcţiile inginereşti au scăzut cu 5,5%.

Clădirile rezidenţiale au crescut cu 23,6%.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus