Oferte locuri de munca top

Sectorul constructiilor: o luna martie mai buna ca cea de anul trecut

Volumul lucrărilor de construcții a scăzut, în martie față de luna anterioară, cu 0,6% ca serie ajustată, în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate.

Totuși, față de luna martie a anului trecut s-a înregistrat o creștere de 1,1%, conform celor mai recente date ale Institutului Național de Statistică.

În perioada ianuarie – martie, volumul lucrărilor de construcţii a fost mai mare cu 4,1%t faţă de aceeași perioada a anului trecut.

Martie, comparativ cu februarie

Scăderea din luna martie față de februarie este evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (-23,5%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-3,8%).

Lucrările de construcţii noi au crescut cu 2,8%.

Pe obiecte de construcţii volumul lucrărilor de construcții a scăzut la clădirile rezidențiale și construcțiile inginerești cu 6,1%, respectiv cu 2,7%.

Clădirile nerezidențiale au crescut cu 5,3%.

Proiect industrial, dezvoltat in doua etape

Martie, comparativ cu martie 2021

Pe elemente de structură s-au evidenţiat creşteri astfel: lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+3,0%), lucrările de reparaţii capitale (+0,9%).

În schimb, lucrările de construcţii noi au scăzut cu 0,9%.

Pe obiecte de construcţii, clădirile nerezidenţiale şi clădirile rezidenţiale au crescut cu 22,8%, respectiv cu 0,7%.

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 9,4%.

Perioada 1.I-31.III.2022 comparativ cu perioada 1.I-31.III.2021

Creşterea este evidenţiată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+9,4%), lucrările de reparaţii capitale (+2,8%) şi la lucrările de construcţii noi (+2,2%).

Pe obiecte de construcţii creşteri au avut loc la clădirile rezidenţiale (+21,2%) şi la clădirile nerezidenţiale (+16,2%).

Construcţiile inginereşti au scăzut cu 11,7%.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/ mai 2022

Sus