Oferte locuri de munca top

Sectorul constructiilor: in crestere fata de anul trecut

Volumul lucrărilor de construcții a fost mai mare în luna iunie față de aceeași lună a anului precedent cu peste 4%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate. Aceasta conform celor mai recente date furnizate de Institutul Național de Statistică.

Pe elemente de structură s-au evidenţiat creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+10,6%) şi la lucrările de construcţii noi (+4,2%).

Totodată, lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 8,9%.
Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale cu 13,9% şi la clădirile rezidenţiale cu 3,2%.

Construcţiile inginereşti au rămas la același nivel.

Iunie 2022 comparativ cu mai 2022

În luna iunie, comparativ cu luna precedentă, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut nesemnificativ, cu 0,1%, ca serie ajustată.

Scăderea este evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (-3,7%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-9,8%).

Lucrările de construcţii noi au crescut cu 0,8%.
Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile nerezidenţiale (-7,9%) şi la clădirile rezidenţiale (-6,8%).

Construcţiile inginereşti au crescut cu 2,2%.

Construirea unui important drum va costa 133 mil euro

Perioada 1.I-30.VI.2022 comparativ cu perioada 1.I-30.VI.2021
Volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie ajustată cu 1,9% în primele 6 luni ale acestui an față de aceeași perioadă a anului precedent.

Creşterea este evidenţiată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+8,7%) şi la lucrările de construcţii noi (+0,5%).

Scăderi s-au înregistrat la lucrările de reparaţii capitale (-4,9%).
Pe obiecte de construcţii, creşteri au avut loc la clădirile nerezidenţiale (+14,5%) şi la clădirile rezidenţiale (+7,7%).
Construcţiile inginereşti au scăzut cu 9,1%.

 

 

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 5/ iulie-august 2022

Sus