Oferte locuri de munca top

Sectorul constructiilor continua sa creasca

Sub impactul cererii în creștere, precum și al scumpirii materialelor, volumul lucrărilor de construcţii a crescut în luna iunie cu 2%, faţă de luna precedentă ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, potrivit celor mai recente date furnizate de Institutul Național de Statistică

Creșterea este de peste 11% faţă de luna corespunzătoare a anului precedent.

În lunile ianuarie – iunie, volumul lucrărilor de construcţii a fost mai mare faţă de perioada similară a anului trecut cu 3,8% ca serie ajustată.

Peste 400 mil euro, investitii preconizate in retele de apa si canalizare

Iunie 2021 comparativ cu iunie 2020

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total cu 11,1%.

Pe elemente de structură lucrările de construcţii noi au crescut cu 21,3%.

Scăderi s-au înregistrat la lucrările de reparaţii capitale (-5,4%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-3,5%).

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut astfel: clădirile rezidenţiale (+39,3%), construcţiile inginereşti (+4,8%) şi clădirile nerezidenţiale (+3,6%).

Noi pasi pentru edificarea a peste 730 de apartamente, in Bucuresti

Perioada ianuarie – iunie 2021 comparativ cu ianuarie – iunie 2020

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,8%, creştere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (+10,0%).

Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 10,2%, iar lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 7,9%.

Pe obiecte de construcţii, o creştere a avut loc la clădirile rezidenţiale (+17,4%). Clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 1,9%, iar construcţiile inginereşti au scăzut cu 0,1%.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

Sus