Oferte locuri de munca top

Sectorul constructiilor a crescut in primele doua luni ale anului

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în februarie, faţă de luna anterioară cu 1,2%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, potrivit celor mai recente date ale Institutului Național de Statistică.

Față de luna similară a anului trecut, s-a înregistarat o creștere de 4,6%.

În perioada 1 ianuarie – 28 februarie a.c., volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 5,9%, faţă de aceeași perioadă din anul trecut.

Februarie, comparativ cu ianuarie

Creșterea volumului lucrărilor de construcţii în februarie față de luna anterioară este evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (+21,3%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+4,3%). Lucrările de construcţii noi au rămas la acelaşi nivel.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale (+18,2%) şi la construcţiile inginereşti cu (+4,1%). Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 5,5%.

Cat costa manopera pentru lucrari de zidarie

Februarie, comparativ cu februarie anul trecut

Creșterea volumului lucrărilor de construcţii, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost de 4,6%.

Pe elemente de structură s-au evidenţiat creşteri astfel: lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+10,8%), lucrările de reparaţii capitale (+10,4%) şi la lucrările de construcţii noi (+1,8%).

Pe obiecte de construcţii, clădirile rezidenţiale şi clădirile nerezidenţiale au crescut cu 28%, respectiv cu 6,7%. Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 9,1%

Perioada 1.I-28.II.2022 comparativ cu perioada 1.I-28.II.2021:

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 5,9%, creştere evidenţiată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+13,2%), lucrările de reparaţii capitale (+7,1%) şi la lucrările de construcţii noi (+3,7%).

Pe obiecte de construcţii, creşteri au avut loc la clădirile rezidenţiale (+33,1%) şi la clădirile nerezidenţiale (+13,7%).

Construcţiile inginereşti au scăzut cu 12,3%

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/ aprilie 2022

Sus