Oferte locuri de munca top

Sectorul 6 are buget dublu fata de anii precedenti

Bugetul de anul acesta al Sectorului 6 al Capitalei este cel mai mare din istoria sa, dublu față de anii precedenți.

Din bugetul total de 2,065 miliarde de lei, 1,13 miliarde de lei se vor duce în dezvoltarea sectorului.

57% din investițiile pe 2023 reprezintă bani proveniți din fonduri externe, o altă premieră pentru bugetul Sectorului 6.

„Anul acesta va fi unul cu multe șantiere”, a declarat Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu: ”Avem premisele ca proiectele care au ajuns în sfârșit la maturitate să se întâmple anul acesta, nu la anul. Avem mai multe proiecte care au fost începute în 2021, au fost dezvoltate în 2022, s-a trecut prin avizăria fabuloasă din România și toate procedurile, iar acum putem să dăm drumul la șantiere”.

Vor putea fi demarate în primăvară lucrările la Drumul Osiei, ulterior la Valea Largă, dacă primarul general va da avizele de defrișare cerute.

”Și sper ca pe parcursul verii, până în toamnă, să începem și Drumul Roții, urmând ca spre finalul anului să avem măcar proiectarea și poate chiar mai mult pentru Drumul Belșugului. Am atras fonduri europene, de aici și bugetul așa bun pe care-l avem”, mai declarat primarul.

Investiții pentru anul în curs

Peste 216 milioane de lei pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuințe

Viitorul spital al Sectorului 6 primește, anul acesta, 4,6 milioane de lei. Se va lucra la devierea rețelelor de utilități.

Primarul Ciprian Ciucu a menționat continuarea lucrărilor la Parcul Liniei, Parcul Lacul Morii, consolidarea și modernizarea cinematografului Favorit, plus amenajările peisagistice.

Cine concureaza pentru contracte de peste 900 mil euro

Alte proiecte majore de investiții:

* Încep lucrările la Drumul Osiei, Valea Largă (Apa Nova a intrat deja aici cu lucrările de apă și canalizare), Drumul Roții și Drumul Belșugului;

* Încep lucrările la parcarea supraterană de pe Bd. Iuliu Maniu nr. 53-55A;

* Se va construi un bloc social pentru tinerii care împlinesc 18 ani și ies din sistemul de protecție. Va fi eficient energetic, cu panouri solare și sisteme inteligente, pentru care în noiembrie primăria a primit finanțare din PNRR de 15.792.851 lei;

* Începe execuția întregului sistem rutier (trotuare, carosabil, parcări) pe microzonele 7, 9, 15 și se finalizează lucrările la microzona 21.

Începe lucrările la alte două creșe: pe Bd. Timișoara și pe Bd. Iuliu Maniu.

* Se reface Str. George Ranetti;

* Se reabilitează întregul sistem rutier de pe microzona Grozăvești;

* Reamenajări importante pe Dealul Țugulea, Bd. Veteranilor, Str. Brașov, Bd. Drumul Taberei.

Din totalul banilor pentru investiții, 43% provin de la bugetul local, 34% sunt finanțări nerambursabile, alte sume sunt din credite externe, interne și din venituri proprii.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus