Oferte locuri de munca top

Sectorul 1: proprietarii cladirilor neingrijite, expropriati si impozitati suplimentar

Casa Nicolae Petrașcu din Piața Romană nr. 1

Casa Nicolae Petrașcu din Piața Romană nr. 1

Un program amplu de salvare de la distrugere a clădirilor de patrimoniu a fost inițiat de Primăria Sectorului 1.

Pentru că multe dintre aceste imobile de mare valoare ale Sectorului 1 sunt în prezent proprietate privată, pentru a le putea restaura, reabilita și reda comunității locale este necesar, într-o primă etapă, să fie expropriate pentru cauză de utilitate publică.

Astfel, Primăria Sectorului 1 a inițiat procedura de expropriere a Casei Nicolae Petrașcu, opera marelui arhitect Ion Mincu din Piața Romană nr. 1.

Unele materiale de constructii s-au mai ieftinit

“Clădirile de patrimoniu reprezintă cartea de vizită a unei capitale europene. Ele trebuie conservate, reabilitate și puse în valoare pentru a le reda strălucirea de altădată. Grija față de istoria orașului trebuie să fie una dintre principalele preocupări ale unei administrații locale. Niciodată nu este prea târziu pentru un efort conjugat al autorităților bucureștene pentru a salva, restaura și moderniza patrimoniul pe care ni l-au lăsat în grijă înaintașii noștri”, a precizat Clotilde Armand, primarul Sectorului 1.

Proprietarii caselor cu fațade degradate, somați să le renoveze

Identificarea clădirilor din Sectorul 1 care au fațadele degradate a fost demarată de Primărie, prin Poliția Locală.

De la începutul anului și până în prezent, polițiștii locali au identificat un număr de 93 de clădiri cu fațade degradate (blocuri sau locuințe unifamiliale) și au emis somații către proprietari pentru a le remedia/restaura.

Inca o cladire cu peste 110 apartamente, autorizata in provincie

Dacă proprietarii nu renovează fațada în termenul de șase luni de la primirea somației vor trebui să plătească un impozit mai mare cu până la 500% pentru anul fiscal următor.

Primăria Sectorului 1 face un apel către comunitatea locală să sprijine Poliția Locală în procesul de identificare a clădirilor cu fațadele degradate, să sune la numărul de telefon 021/9540, apelabil 24 de ore din 24, și să semnaleze existența unor astfel de clădiri.

Responsabilitatea reparării, întreținerii și modernizării imobilelor revine proprietarilor, persoane fizice sau juridice, conform art. 9 din Ordonanța Guvernului nr. 21/2002 privind gospodărirea localităților urbane și rurale.

 

 

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 5/ iulie-august 2022

Sus