Oferte locuri de munca top

Secţia Radioterapie a Spitalului de Urgenţă Bacău va fi modernizată

3Proiectul de modernizare a Secţiei Radioterapie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău va fi finanţat prin Compania Națională de Investiții (CNI). Secţia este închisă din 2010 când a expirat autorizaţia de funcţionare.
Aflat într-o vizită la Bacău, viceprim-ministrul Liviu Dragnea, a precizat:
”Prin acest proiect, se vizează înlocuirea actualului aparat de cobaltoterapie cu unul performant şi modern. De asemenea, Pavilionul A, care nu mai corespunde, se va construi de la zero, în conformitate cu toate cerinţele actuale, de retehnologizare şi de modernizare a secţiei de cobaltoterapie a spitalului. Printre primele lucrări care se vor executa, se numără și consolidarea faţadelor, înlocuirea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie din aluminiu, reparaţii totale ale tuturor instalaţiilor sanitare şi modernizarea acestora. De asemenea, se va monta un ascensor care să poată transporta pacienţii, aşa cum este cerut de toate reglementările în domeniu.”
Potrivit unei evaluări întocmite în 2012 pentru reabilitarea secţiei de radioterapie sunt necesare 13,5 milioane lei. Suma include reabilitarea buncărului secţiei cobaltoterapie şi dotarea acesteia cu aparatură.

În perioada 2011-2013 Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău a beneficiat de o altă investiţie, ce a vizat modernizarea maternităţii şi dotarea acesteia cu aparatură. Costurile totale ale proiectului au fost de 35 milioane lei, din care 11,47 milioane lei au reprezentat finanţare acordată de Bănca Mondială.

Sus