Oferte locuri de munca top

Se pregătesc ample lucrări de amenajare a zonei de acces în portul Tomis

 ConstantaLicitaţia pentru atribuirea contractului de execuţie a lucrărilor de amenajare a zonei de acces în Portul Turistic Tomis şi Plaja Modern din Constanţa a fost lansată în această săptămână.

Contractul de execuţie a fost estimat la peste 32 milioane lei fără TVA. Investiţia va fi finanţată din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional şi din fonduri de la bugetul local.

Operatorii economici vor putea depune ofertele până în 19 martie 2015.

Zona de acces către cele două obiective se întinde pe o lungime de aproximativ 2,6 km de la Comandamentul Marinei (Amiralitate), până în dreptul str. Mihai Eminescu.

Lucrările la infrastructura de acces în portul Tomis cuprind reabilitarea şi modernizarea drumului şi realizarea unei parcări de 215 locuri. De asemenea, va fi amenajat drumul de coastă cu două bretele de sensuri diferite şi o parcare cu 45 de locuri.

Investiţia include reamenajarea urbanistică a zonei Bellevue, cuprinsă între strada Mircea cel Bătrân şi bulevardul Ferdinand, precum şi realizarea accesului către strada Mihai Eminescu.

 

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Constanţa prin amenajarea zonei de acces între Portul Turistic Tomis şi Plaja Modern vor soluţionate trei probleme: încetinirea fenomenului de eroziune costieră prin realizarea de lucrări de consolidare a falezei, nevoia unei alternative viabile pentru traficul urban, îmbunătăţirea factorilor de mediu prin reducerea factorilor de poluare în localitate.

 

Perioada de implementare a contractului va fi de 17 luni.

Sus