Oferte locuri de munca top

Se modifică prețul rovinietei

6994919-foggy-road-asphaltUn nou proiect de lege aflat în dezbatere publică modifică prețul, dar și tipurile de rovinietă.

Modificarea tarifelor se va aplica numai pentru vehiculele de transport marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Tarifele pentru celelalte categorii de vehicule (pentru transport persoane și pentru transport marfă cu MTMA de până la 3,5 tone) rămân la același nivel și nu se aplică modul de calcul de aplicare a taxelor la vehiculele grele de transport marfă pentru utilizarea anumitor infrastructuri.

Având în vedere că modificarea tarifelor nu se aplică şi la vehiculele de transport persoane, vor apărea în această situaţie două noi categorii de vehicule: H şi G, care reprezintă vehiculele de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto) şi maximum 23 de locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto), vehicule cuprinse în prezent în categoria C şi vehiculele de transport persoane cu mai mult de 23 de locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto), vehicule cuprinse în prezent în categoria D.

Iată care vor fi noile tarife:

untitled

Proiectul mai cuprinde prevederi referitoare la obligația Ministerului Transporturilor de a elabora și transmite Comisiei Europene un raport privind tarifele de trecere și tarifele de concesiune. Raportul trebuie trimis odată la patru ani.

Cei interesați pot trimite propuneri și observaţii cu privire la proiectul de act normativ până pe 16 noiembrie 2015.

Sus