Oferte locuri de munca top

Scutiri de taxe si tarife pentru marile proiecte de investitii 

Pentru proiectele de interes public, realizate din fonduri europene, fonduri publice sau private au fost propuse scutiri de la plata anumitor taxe și tarife.

Această măsură este considerată necesară deoarece în perioada următoare România beneficiază de o finanțare europeană importantă, iar depunerea de proiecte de investiții trebuie să se realizeze urgent.

Mai mulți senatori și deputați, de la diverse partide politice, au propus scutirea de plata unor tarife pe care le plătesc unităţile administrativ-teritoriale, sectoarele municipiului Bucureşti, întreprinderile publice, asociaţiile de dezvoltare intercomunitară şi regiunile de dezvoltare.

Construirea unei statii de betoane, in planul unei multinationale

Scutirea va fi utilă întrucât realizarea unui proiect de interes public presupune, în etapa de început, obţinerea contra cost a unui număr important de avize, autorizaţii etc., iar foarte multe unităţi administrativ teritoriale şi persoane juridice care realizează servicii de interes public nu colectează veniturile necesare suportării costului acestora.

Scutirile vizează tarifele pentru emiterea oricărui document necesar depunerii, selectării, admiterii, realizării şi finalizării proiectelor de interes public din fonduri europene şi/sau fonduri naţionale publice sau private în valoare de peste 100.000 lei.

Suma va fi actualizată în fiecare an cu rata inflaţiei luată în calcul pentru întocmirea bugetului public naţional.

Infrastructura de apa si canalizare de aproape 2 mld lei

Pentru scutirea integrală de la plată, beneficiarii vor anexa solicitării şi documentaţiei pentru obţinerea documentului necesar un formular tip sintetic cuprinzând fişa proiectului de interes public care indică eligibilitatea, sau sursa de finanţare a proiectului.

De asemenea, pentru proiectele de interes public, termenele de emitere a documentelor necesare prevăzute de legislaţia în vigoare sau reglementările interne ale emitenţilor vor fi reduse la jumătate.
Termenele nu vor putea fi mai mici de 3 zile lucrătoare şi mai mari de 20 de zile lucrătoare.

Descărcați aici

 

Login Required

 

 

 

 

 

 

Sus