Oferte locuri de munca top

Scutiri de la plata taxelor pe salarii pentru anumite persoane

Excepția de la obligația plății taxelor pe salarii și a contribuțiilor prevăzute de Codul Fiscal, pentru anumite categorii de persoane fizice, a fost propusă într-un nou proiect de lege.

Acesta a fost inițiat de mai mulți senatori și deputați, proiectul fiind în prezent înregistat la Senat pentru dezbatere.

Astfel, noi facilități fiscale ar urma să fie acordate tinerilor ce nu depăşesc vârsta de 26 de ani.

Pentru ca excepția să fie validă, tinerii trebuie să se afle în continuarea studiilor, să fie angajaţi sau să presteze activităţi în bază unui contract de internship.

Facilitatea fiscală este reprezentată de exonerarea acestora de la obligaţia de plată a impozitului, a contribuţiilor sociale de sănătate obligatorii şi reducerea cotei de contribuţii sociale obligatorii de la 25% la 10%.

În prezent, persoana ce realizează un venit brut minim pe economie de 2.550 lei beneficiază de un salariu net în sumă de 1.524 lei. În urma acestor modificări legislative, angajaţii ar urma să încaseze în mod efectiv suma de 2.295 lei.

Aproape 100 de apartamente intr-un viitor ansamblu

Modificările legislative sunt corelate atât cu alte prevederi ale Codului fiscal care instituie facilităţi în sarcina persoanelor tinere, cât şi cu dispoziţiile din Codul civil, potrivit cărora părinţii sunt obligaţi să-l întreţină pe copilul devenit major, dacă aceste se află în continuarea studiilor, până la terminarea acestora, dar fără a depăşi vârsta de 26 de ani.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus