Oferte locuri de munca top

Scutire prelungita pentru taxele la importul de otel in SUA

A fost prelungită perioada de scutire de la plata taxelor pentru importul de oţel din ţările Uniunii Europene, Canada şi Mexic, către SUA. La sfârșitul lunii martie au intrat în vigoare tarife arbitrare privind importurile de oțel în SUA, cu o serie de scutiri temporare pentru diferite țări și regiuni. UE a fost inclusă în această listă de țări excluse până la 1 mai 2018. Această derogare a fost acum extinsă temporar în ultimul moment pentru încă 30 de zile.

Noua derogare va da timp pentru discuții suplimentare, conform reprezentanților Asociației Europene a Oțelului. Directorul general al Eurofer, domnul Axel Eggert a declarant că „Decizia SUA este binevenită, dacă este temporară”.

Producătorii de oțel din UE au exportat anul trecut în SUA aproximativ 5 milioane de tone de produse din oțel și au fost furnizori loiali clienților din SUA, construind relații de-a lungul deceniilor, spune reprezentantul Eurofer. Acest parteneriat consistent aduce beneficii întreprinderilor și consumatorilor de pe ambele maluri ale Atlanticului.

„În pofida tuturor dovezilor cu privire la daunele aduse relației UE – SUA – și economiilor noastre – administrația SUA a optat să continue o politică de incertitudine în practica sa comercială internațională”, a adăugat domnul Eggert.

Cu toate acestea, reprezentanții Eurofer susțin că UE nu trebuie să se abțină de la măsurile comerciale unilaterale și ar trebui să continue să sprijine soluțiile multilaterale în cadrul Organizației Mondiale a Comerțului.

Asociația Europeană a Oțelului sprijină eforturile UE și ale statelor membre de a motiva SUA să trateze UE ca aliatul geopolitic și economic care este. Dacă măsura din secțiunea 232 a SUA trebuie să rămână în vigoare, UE ar trebui – cel puțin – să fie exclusă definitiv din dispozițiile sale.

Reprezentanții Eurofer au mai declarat: „Susținem, de asemenea, eforturile Comisiei de a ne asigura că SUA știe că nu poate lua măsuri unilaterale fără consecințe comerciale”.

Asociația Eurofer este preocupată de faptul că majorarea importurilor deja observată în primele câteva luni ale acestui an va fi exacerbată atunci când țările excluse anterior de la măsuri vor direcționa produsele către piața deschisă a UE.

Domnul Eggert a mai adăugat și că posibila măsură de salvgardare a UE ar trebui să fie largă și să acopere un domeniu larg de produse, menținând în același timp accesul la fluxurile comerciale tradiționale.

”Este important să subliniem că orice măsură de protecție – care remediază urgențele de import – ar fi independentă de faptul dacă SUA acordă UE și scutiri, fie acum, fie luna viitoare „, a concluzionat domnul Eggert.

 

Citiți și:

Parcare subterana in zona ultracentrala a Capitalei

Proiecte de 36 mil lei pentru reabilitarea drumurilor judetene, aprobate

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 2/ aprilie 2018cop-1-mare

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 1/martie 2018

ac1-mare

 

Sus